Ustanak (25. mart – crtica)

piše: Dejan Grujić
Bio je Sajam automobila. Izloženi, kao na tacni, automobili su se šepurili pod kupolama Sajma, a radoznali kupci, čuj kupci, pre kibiceri, više su gledali u devojke koje su svojim prisustvom krasile izložene četvrorotočkaše. To je i normalno, jer za naše prilike nemamo pare za novi auto. U stvari imamo. Ali, za najskuplji. Takav jedan od preko 350 hiljada evra, odmah je našao novog vlasnika. U Mercedesu kažu da su unapred znali da će jedan sigurno od najskupljih modela ove kuće odamah naći kupca upravo u Beogradu. Hostese zadovoljne, zaradile su u patikama za desetak dana više od jedne prosečne plate u Srbiji, a kibiceri srećni jer će na Fejbuku moći da okače slike sa najnovijim lepotanima što će tek krstariti drumovima i naravno devojkama lepšim od automobila. Nije Srbija u krizi. Samo treba da se okrenemo oko sebe, ugledamo zemlju blagorodnu, neprocenjive izvore vode, pašnjake, pokrenemo poljoprivredu, i konsultujemo strance koji i pored svega onog što kao mi nemaju, ostvaruju impozantne rezultate.I, eto nama para za nova kola!

foto

 

Recimo Izraelci, nemaju vodu, nemaju zemlju a ipak su među najvećim proizvođačima hrane.Kako? Lako! Uložili su sve pare u navodnjavanje i obradu to malo pustinje na koju polažu pravo i dobili desetostruko više. S druge strane, sve dok samo jedan od nas može da kupi skupa kola, a većina ne može da skupi ni 10 hiljada evra za domaćeg Punta, uzalud čekanje na datum, evropske integracije, i bolji život. NE isplati se gledati u druge i čežnjivo maštati. Snove treba živeti odmah, nemamo vremena za čekanje. Krenimo od poljoprivrede, tu nam je šansa. Od šrafcigera i zaostale industije deventaestog veka nema nam boljitka. A nema vremena ni za lenčarenje u krevetu. Pokreni se, Srbijo! Dobro jutro!

(foto: www.automagazin.rs)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s