Ustanak (9. april – crtica)

piše: Vlada Todorović

CRTICA – levo/desno

Kriza je. Nema se para. Što se lepo vidi i po tome što više ne viđam osobe koje se levo/desno teturaju po ulici. Napiti se u kafani – đavolski košta. Današnji klinci često ne mogu da poveruju kada im stariji pričaju svoje „kafanske dogodovštine“ od pre tri-četiri decenije.

Doduše, ponekad vas ipak neko iznenadi. Tako je jedan čovek uredno sedeo na kolovozu novobeogradske ulice, mrmljao nešto uobičajeno nerazumljivo i pokušavao da dohvati flašu votke koja je uporno izbegavala da mu priđe, ostajući na par desetina centimetara od njega – bezbedna na trotoaru.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Bože, zgaziće ga nešto – zapomažu žene. Nije „nešto“, nego autobus koji upravo nailazi. Sumrak je, da li vozač vidi nesretnika što sedi u žutoj traci? Naravno da vidi.

Autobus zaobilazi mrmljavka, nailazi grupa momaka, podižu ga, odnose/odvode do stanice gde ga stavljaju na klupu. On i dalje mrmlja i pokušava da dohvati flašu. Jedan od momaka mu je donosi. Svi su sretni! I vozač autobusa, i žene koje su zapomagale, i „mokri brat“.

Svi su se razišli na svoje strane. Momci su nastavili dalje, žene ušle u autobus. A mrmljavko. On se sit narazgovarao sa flašom. Neko bi rekao – hepi end. Možda. Još kada bi samo znali kakav je tačno početak ove priče. I posledice. No, na nivou jedne gradsko-saobraćajne epizode… defintivno – hepi end.

(foto: newidentityprocess.deviantart.com)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s