Ustanak (11. april – crtica)

piše: Dejan Grujić

 
Srbija je zanemela. Nema reči kojom bi se opisalo toliko razloga da svima koji smatraju sebe normalnim stoji flaster na ustima. Pozdravili smo se sa datumom, Evropi rekli NE, što i nije neka velika šteta jer i sa datumom ne bi prestala creva da nam krče. Ono što je već naše nismo hteli da menjamo za nešto što je ništa. Odmah smo se setili Rusije, baš kao maloletnica koja ne sluša majku, pa kad zatrudni onda se seti da otrči uplakana majci i krivi ceo svet za svoju sramotu. Međutim, ni majka nije više naivna. Bez pardona se izmiče i grešno čedo upozorava da svoje probleme sama rešava. Nije majci problem da iz nedara izvuče smotuljak para za prvu nuždu, ali za svađu sa porodicom onog koji joj je obećavao kule i gradove pa je ostavio – nema volje. Takođe, milion ljudi se pre neki dan odazvalo humanom pozivu da se spase samo jedan život, skupljene su stotine hiljade dolara, a s druge strane, jedan nečovek zauvek je oteo živote čak trinaest nevinih ljudi. Kažu da je bio pošten čovek, domaćin, ali da je samo malo tukao svoju ženu lancem i to ne uvek. Tu nije kraj. Opet smo ubeđivali ceo svet kako su haški aršini za srpsku istinu i pravdu nepravedni, i sami nesigurni da li će nas iko ozbiljno razumeti. Šta u stvari hoće Srbija, zna li iko? Teško. Srbija je i dalje ipak, smeštena među šljivama jedna velika tajna. Još uvek niko ne zna šta nosi dan, a šta noć. Ovaj dan donosi dašak proleća, biće sunčano – za utehu. Malo li je za „Dobro jutro“
foto

(foto: www.panoramio.com)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s