Uranak (14. april – crtica)

piše: Suzana Gajić

 

Nedelja, dan kada se ne dela, ne radi, kao što mu i samo ime kaže. Pa, hajde, kada je već tako, da ovog jutra dozvolim sebi da se malo zabavim i opustim. I pročitam poneki naslov u novinama i na internetu o raznim dešavanjima i poznatima. Bijonse je stigla u Beograd, odakle počinje svoju turneju. Biće kod nas nekoliko dana, o čemu bruje mediji, kao i veoma neobičnoj stvari. A što ne bi bila ovde nekoliko dana, da li je to zaista toliko neverovatno? Mogu da razumem one koji vole njenu muziku, imaju šansu da, možda, nalete na nju u pekari u kraju, recimo. Ili na pijaci, pošto je poznato da se takve zvezde obično švrćkaju po Zelenom vencu, i probaju sir za gibanicu.

fotoStrane posvećene zabavi naših medija i dalje su pune izveštaja o rialiti programima sa takozvanim “veoma važnim osobama”, vipovcima. Na stranu što i dalje nema šanse da zapamtim imena svim tim “poznatima” licima, nego što često te izveštaje mešam sa nekom crnom hronikom – ova zaskočila ovog, ona se počupala sa onom drugom, i tako dalje. I nije neka zabava, ali opet, ko voli, neka gleda.

Imaju zabavne strane i ozbiljne teme. Jedan od tekstova bavi se imovinskim kartama poznatih, pa tako saznam da je jedna pevačica, sirotica, podigla kredit kako bi kupila vilu na Kipru. Samo što suzu nisam pustila dok sam čitala tekst. Kako li otplaćuje kredit, jadna? Sigurno se svakog mecesa presabira da li će joj ostati dovoljno da plati struju i deci za hleba i mleka. A sve to od svojih deset prstiju i para silokonskih grudi.

I, na kraju, da ne zaobiđem ni svetske vesti. Iz Koreje, ovog puta Južne, dolazi novi hit. Pevač Saj objavio je novu pesmu i spot. Ako ga još niste pogledali, niste ništa ni propustili, jer neverovatno podseća na “Gangnam style”. A kada ga pogledate, verovatno će vam kroz glavu proči pitanje koje je meni prošlo: “Šta smo mi svi skrivili Korejama, pa nas stalno zasipaju ili ovakvim pesmama, ili nuklearnim pretnjama?”

Dobro jutro.

(foto: www.racialicious.com)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Uranak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s