Ustanak (22. april – crtica)

piše: Dejan Grujić

 

Juče smo obeležili Dan planete Zemlje na Adi Huji, i to dan pre roka. Održali smo i maraton, 26. po redu koji su neki iskoristili da sa terase jednog stana, tik ispod starta trke optuže premijera za izdaju Kosova. Iz nekoliko hiljada grla čuli su se potom uzvici podrške maratonu prvenstveno, a onda je trka počela. Posle Bostonske, ova beogradska bila je veoma rizična ali uprkos svemu odlično organizovana, tako bar kaže Karl Luis, promoter. Premijer nije trčao kao maratonac, ali je zato započeo kampanju „Trka do ponedeljka“. Ubeđivao je jednog građanina pred kamerama u opravdanost našeg pristanka na Sporazum sa Prištinom. Nije dozvolio obezbeđenju da reaguje. Ovaj događaj zasenio je dešavanja oko Maratona. Svi mediji su se utrkivali ko će pre da objavi vest o incidentu na startu trke, ali završetkom trke heroji udarnih vesti bili su maratonci. Potom je na medijsku scenu zasluženo stupio čuvar našeg ponosa i dostojanstva – čarobni Novak Đoković.

fotoPobedio je Nadala i poneo titulu novog kneza Monaka. Sve se to nekako iskombinovalo s vešću o tuči aktivista radikala i naprednjaka u Jabuci kod Pančeva, sednicama Glavnih odbora vladajućih stranaka o prihvatanju dogovorenog u Briselu i gostovanjem Aleksandra Vučića na televiziji gde je objašnjavao kako su tekli pregovori i kako smo tamo ponižavani na razne načine. Po njegovim rečima dobili smo najviše moguće u zadatim okolnostima međunarodne političke scene. Ovde ništa nije jednostavno i predvidljivo, a po najmanje dosledno i čisto. Mi ćemo javno i glasno kritikovati svakoga ko gazi travu, a sami ćemo i dalje bacati pikavce gde stignemo. Kritikovaćemo vlast šta god da potpiše ili prihvati u pregovorima, hvaliti tradiciju, a slušati i gledati pevačice koje od državnih para navodno pomažu bolesnu decu. Za utehu, mamo najlepši grad na svetu koji leži na dve reke, imamo uspešne mlade ljude, imamo beogradski Maraton na kome ipak pobeđuje samo sport, mladost i kvalitet. Imamo i Kosovo, samo što ovakvo neće biti tema narodnih priča i guslarskih večeri, što reče premijer, ali će zato na njemu i dalje biti Srba. Dobro jutro!

(foto: bdnews24.com)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s