Ustanak (26. april – crtica)

piše: Dejan Grujić
Od danas će školarci krenuti na desetodnevni odmor. Ovoga puta tako je ispalo zbog preplitanja uskršnjih i prvomajskih praznika. Za tih desetak dana deca mogu negde da otputuju, predahnu od obaveza, i potom ponovo jurnu u finiš školske godine. Na žalost, malobrojni su oni koji će krenuti put turističkih centara na takozvani prolećni odmor ako tako nešto i postoji u srpskim uslovima. Najveći broj školaraca deli sudbinu svojih osiromašenih roditelja pa će deset dana provesti kod svojih kuća. Mali broj njih krenuće put rodbine u unutrašnjosti, i na taj način bar malo osetiti čar putovanja. Kako im pomoći da potroše tih deset dana kvalitetno i sadržajno? Ne mislite valjda da će oduševljeno slušati priče sa kumom Perom ili čika Žikom o izdaji Kosova, ili o izvinjavanju zbog Srebrenice, Srbima sa severa koji idu mimo potpisa Sporazuma ili o nekoj novoj aferi? Mislite da će ushićeno da iščekuju dnevni pregled dešavanja u nekom od rijalitija, ili da slušaju uživo bez bipova roditeljske svađe o trošenju para na gluposti? Neće, sigurno. Ali uvek postoje načini da se ako već ništa ne radimo aktivno posvetimo svojoj deci. Odlazak u neko izletište u okolini, priprema roštilja, ili rekracija na otvorenom, šta kažete na to? Prognoza nam ide na ruku, biće sunčano i veoma toplo. Smislite nešto, usrećite svoju decu. I ne terajte ih da uče već ih hvalite za svaku sitnicu. Tako će deca procvetati, krila će im narasti a ujedno će shvatiti da život nije toliko komplikovan koliko ga mi odrasli svakodnevno činimo. Najlakše ih je poslati u sobu na Fejsbuk i ostaviti na milost i nemilost ratobornim vršnjacima i neznancima podlih namera. Razmislite, da li ste sačuvali dovoljno živaca i ljubavi za svoje besposlene mališane i odlučno krenite u osvajanje međusobne ljubavi i poverenja. Neka im ovaj raspust bude za pamćenje. Dobro jutro!

foto

 

(foto: www.paragonapartments.com)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s