Ustanak (6. maj – crtica)

piše: Dejan Grujić
Proslava najradosnijeg praznika Vaskrsa, juče je počela uz verske i kulturne manifestacije. U Hramu Svetog Save u Beogradu bilo je svečano zahvaljujući nastupima fantastičnih horova, a popularnih „tucanja jajima“ bilo je u skoro svim manjim ili većim mestima. NE zaboravimo da su širom Srbije bile organizovane različite humanitarne akcije kojima se praznik uveličavao činovima darivanja i humanosti. Jedan od primera koji posebno ističemo jeste performans u kome su defilujući ulicama glavnog grada učestvovali čuveni ljubitelji brzih motora – bajkeri. Oni su odlučili da nastave tradiciju vaskršnjeg druženja sa decom iz doma u Sremčici uveseljavajući ih svojim prisustvom ali i veoma atraktivnim „makinama“. Šta reći, osim da je radost na licima mališana sa posebnim potrebama bila najlepši poklon ovim humanim ljudima koji su oduševljajući Beograđane paradiranjem glavim ulicama otišli tamo gde retko ko zalazi. Tako malo napora za nemerljivu sreću u očima dece jednake pred Hristom a opet od društva marginalizovane. Oduševljeno su se provozali na motorima, zajedno fotografisali i dobili prikladno uzdarje od mladića u kožnim kostimima i sa kacigama na glavi. Jedno dete tom prilikom reče: Eh, što nije ovako svaki dan. Radost darivanja nema cenu, pa evo prilike da iskoristimo dan pred nama darujući najranjivije simbolično, ali dovoljno da i oni osete radost Hristovog vaskrsenja. Trošite lepe reči na male ljude oko sebe, hvalite ih da bi im krila rasla brže. Dobro jutro!

foto

 

(foto: www.rts.rs)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s