Ustanak (10. maj – crtica)

piše: Vlada Todorović

 

CRTICA – mlečno/bilbordska

 

Ja pijem mleko. Tako stoji na bilbordima širom grada, sa kojih nas gledaju nasmejane poznate ličnosti. Drže čašu mleka u ruci. Gledam sugrađane koji ih zabrinuto gledaju. Svi znaju za aflatoksin u mleku, pa ljudi samo odmahuju glavom, tipa – neće ovi još dugo ako piju mleko.

Ako malo pronjuškate na internetu saznaćete tušta i tma stvari o tome šta se sve dešava prilikom industrijske prerade mleka i zašto ono više i nije tako dobar proizvod. Eto, Britanci bi mogli da budu sretni što je gozdena ledi Margaret Tačer po dolasku na vlast ukinula osnovcima besplatnu šolju mleka.

Nego, da se mi vratimo na ovo naše mleko. Do sada su odrasli u reklamama uglavnom pili pivo, vino… žestina nije baš smela da se reklamira. Kad vidiš odraslog kako drži čašu mleka, nekako ti dođe čudno. Do sada su za to bila zadužena deca. Izgleda da ovoga puta naručilac reklame nije uspeo da navata par komada mališana ili, makar, cica-mace.

No, sve to još nije zabrinjavajuće. Zamislite tu paniku kada jednog dana osvan bilbord sa kojeg će vam neki naš vrlo poznati lik poručuti: Ja dišem vazduh!

foto

 

(foto: www.rodale.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s