Ustanak (24. maj – crtica)

piše: Vlada Todorović

 

CRTICA – gorko/poslastičarska

Kafana, odavno, sve manje i manje. Naravno, nemamo baš para da bi smo to na adekvatan način primetili. Slična stvar je, na žalost, i sa poslastičarnicama. Elem, da li ste vi, Beograđani, primetili da nema poslastičarnice u Sremskoj?

Doduše, neki upućeniji u materiju će reći da nje nema od kraja 2010. godine. Ili tu negde, kada je stigao novi vlasnik i kada je krenula prodaja onih američkih krofnica.

Ah, Sremska. Čuvena po svom žitu. Naravno, ja sam uvek navaljivao na kesten-pire, ali žito im je bilo za, što bi rekle današnje sportski orijentisane generacije – za medalju!
fotoFilozofski rečeno – sve što je dobro mora i da propadne! Malo zvuči bezveze, ali kada pogledate… ne idete da gledate filmove u kojima cveta ljubav i sve je lepo i mirno, nego akcione trilere sa pucanjem. Ne čitate dela utopista – bestseleri su antiutopije.

Možda smo ga malo preterali – jedna poslastičarnica i rasprava o utopiji i antiutopiji. Kakav nam je standard, antiutopija nam je defintivno bliža. Čudo je i da mi opstajemo, a kamoli poslastičarnice. Makar to bila i ona u Sremskoj.

Život nam je gorak. Ne zaslađujemo ga kolačima. Ili – kada već nisi ručao, slatko na prazan stomak ne ide!

(foto:easterneuropeancuisine.blogspot.com, ilustracija)

 

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s