Ustanak (3. jun – crtica)

piše: Suzana Gajić

 

Oblaci i kiša na početku proleća izgleda da nas zbunjuju kao neverovatni prirodni fenomen. Posle prošlogodišnje suše, ova količina kiše nam izgleda skoro neverovatno. Meni je neverovatno da imamo i dalje pojavu grada, koji tuče useve i voće. A trebalo bi da imamo protivgradnu zaštitu. Ovog puta ne priča se da nema protivgradih raketa, a možda ih ne upotrebljavaju jer se štedi. Sećate se da je prethodnih godina bila aktulena priča o nedostatku upravo tih raketa. I tek posle halabuke i velikih šteta u poljorivredi, neke rakete protvi grada su nabavljene. I to je ono što mi nije jasno. Svaki put kada neko nešto ne uradi kako treba, pa svi trpe štetu, uvek se nađe neko objašnjenje koje baš i ne pije vodu, ali prolazi. Uvek je kriv loš propis, bivša vlast, neko drugi. Evo, i priča o štednji kako bi se sprečio državni bankrot ima taj element – saniramo lošu ekonomsku politiku prethodne vlade. Oni prethodni nisu radili kako treba, poručuju nam isti ljudi koji su sedeli u toj prethodnoj vladi. Bilo bi mi smešno da sve to gledam u nekom filmu.  I teško mi je da sada poverujem da imaju rešenje kako da pokrenu i privredu, i smanje tu rupu u budžetu, ma koliko se sastajali vikendima, kako bi pokazali narodu da žtrvuju svojeslobodno vreme da bi nam pomogli. Zašto do tog rešenja nisu došli ranije, ako znaju kako? I zašto se u ovoj zemlji uvek čeka poslednji trenutak da se nešto uradi. Zašto se tek kada nastane šteta od nečinjenja, neko seti da ne prima platu na lepe oči, nego bi trebalo da je prima za svoj rad. Kao da ne potičemo sa prostora koji ima poslovicu: “Bolje sprečiti, nego lečiti”.

Dobro jutro! 

fotoo

 

(foto: www.rts.rs, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s