Ustanak (19. jun – crtica)

(piše: Kruna Pintarić)

 

Jake snage policije sukobljavaju se sa demonstrantima u Turskoj, i Brazilu. Jake snage policije u Srbiji, čuvale su štamparije “Služžbenog glasnika”, na čijem krovu dežuraju snajperisti, specijalci, a psi tragači njuškaju okolne ulice, ne bi li nanjušili sveže korišćenu fotokopir mašinu.

Posle teške noći, bez mnogo sna, nakon silne treme i uzbuđenja – šta će biti dalje s njim?! I da li će sve proći u redu, ustao je, spremio se, i krenuo ka školi. Po treći put, krenuo je, Žarko Obradović, da se pozdravi sa nasumičnim detetom, pita ga je li mnogo teško, ako kaže da nije, zajedno će se osmehnuti ka kameri, ako kaže osmak da jeste malo bilo teže, ministar će svečano obećati da će Skupština tokom sledeće sednice raspravljati i o tome, da bi naša deca lako došla do svoje budućnosti.

Dačić će pohvaliti napore policijskih snaga u očuvanju teritorijalnog integriteta “Služžbenog glasnika”, a Mrkonjić će kazati da će zaposliti svakog školarca koji pre roka završi maturski ispit. Oni najbolji, koji budu rešili i pitanje sa novog testa iz matematike – odredi obim deloKRUGA ministarskih resora i izračunaj ZAPREMINU rupa u budžetu, biće provozani u novom Fijatu 500L. Neogrebanom.
fotoKada bi zaista i bilo ovako, još bih i pomislila da ih je pogodilo to što se iz godine u godinu događaju čudne stvari s tim testovima. Ali i u ovom slučaju su opet političari ispali bitniji, nego mali maturanti, kojih se ovo i tiče. Klinci i roditelji čekaju na konačan bilans, dok se u medijima provlače svakakvi naslovi, glasno kritikuje rad ministara, podmeću skandali od strane onih koji nisu još uzeli parče kolača, a sve preko leđa smrtnika. Lako je sankcionisati i prepisivanje, i fotokopije, i kampanjski rad, ali kome bi se to još isplatilo!

A deca su dobri đaci. Ako ništa drugo, uče najvredniju lekciju u Srbiji – obraz je istog hemijskog sastava kao i đon, i za tri dana se sve zaboravlja. Nek vam je, deco, sa srećom!

Dobro jutro!

(foto:www.rts.rs, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s