Poznate građevine u obliku životinja (FOTO)

Objekti čiji oblici podsećaju na životinje grade se već hiljadama godina i mogu se pronaći na svim meridijanima. Neke od tih građevina su nastale smišljeno i projektovale su ih čuvene arhitekte, dok neke sasvim slučajno asociraju na pojedine životinje. Pogledajte zgrade koje je izdvojio sajt klix.ba.

Crkva pored mora (Madeira Beach, Florida)
Nastala je nakon Drugog svetskog rata zahvaljujući volonterima koji su je izgradili. Arhitekta je nenamerno na tornju crkve konstruisao dva oka i kljun zbog čega je dobila nadimak „Kokošija crkva“.

1
Vila Olímpica, Barselona 

Za potrebe Letnjih olimpijskih igara 1992. godine arhitekta Frank Gehry, koji je smatrao da su ljudi zapravo potomci riba, projektovao je riboliku građevinu u blizini hotela Arts.

2
Cat Kindergarten (Wolfartsweier, Nemačka)
Ova građevina je zapravo neobični vrtić za decu u koji se ulazi kroz mačija usta, a izlaz u dvorište predstvalja tobogan u obliku repa.  Delo je Tomija Ungerera i Ayle Suzan Yöndel.

3


Osmatrački toranj (St. Georges de Windsor, Kanada)

Lokalni umetnik Josée Perreault dizajnirao je osmatrački toranj sačinjen od kamenih gromada, ofarban tako da izgleda poput krave koja odmara u polju. Sa tornja se pruža pogled na zelene pašnjake pune krava u sličnim pozama.
4

Ladprao Tuk Chang (Bangkok, Tajland)
Iako se smatra jednom od najružnijih zgrada na svetu, „Toranj Slon“ je jedan od simbola Bangkoka. Visok je 102 metra, a projektovao ju je Ong-ard Satrabhandhu.

5

Naučni centar Universum (Bremen, Nemačka)

Divovska srebrna školjka i hromirani kit izdižu se iz bazena, a predstavljaju dve čuvene interpretacije dizajna Thomasa Klumppa.

7

Slonica Lusi (Margate, New Jersey)

Lusi je prvi primer  tzv. zoomorfne arhitekture u SAD, a izgrađena je 1882. godine i služila je kao poslovni prostor, bar i letnjikovac.
6

Gagudju Crocodile Holiday Inn (Nacionalni park Kakadu, Australija)

Sve dok se ne vidi iz ptičje perspektive, ne može se uočiti koliko ovaj hotel svojom konstrukcijom podseća na životinju čije ime nosi – na divovskog krokodila.

8

(izvor: klix.ba)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 11 Radioaktivne slike i označen sa , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Jedno reagovanje na Poznate građevine u obliku životinja (FOTO)

  1. ljupkica kaže:

    Fantasticne slike, bravo! 🙂

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s