Ustanak (3. oktobar – crtica)

Piše: Kruna Pintarić

 
Sudeći po teoriji evolucije, čovek se nalazi na razvijenijem stepenu svesti i razuma od ostalih živih bića. On je sposoban za složene računske operacije, kreativna rešenja, komplikovane dileme i emotivna stanja… Čovek je sposoban da gradi, istražuje, podučava, razvija, otkriva, sklapa, rasklapa, izmišlja viceve… sve u svemu, jedno kompleksno i čudnovato biće.

Čudnovata je i sledeća vest – policajci u civilu nalaziće se u nekim linijama gradskog prevoza, zbog bezbednosti vozača. Dakle, „majstor“ je neko ko ima najopasnijeg suvozača, odnosno, nas, suvozače, korisnike usluge prevoza.

Malo po malo, BEZBEDNOST je glavni znak pitanja nad teškom i zabrinutom glavom Srbije. Plašimo se jedni drugih, nismo sigurni pored stranaca, putnika, i još kojekoga i koječega…Plate, zdravstvo, školstvo, sve te reči lepo stanu na predzborne plakate, ali avaj kad smo mi tako nasrtljivi jedni na druge, da nam treba po jedan strogi čika u civilu koji čita novine naopačke, da bismo bili mirni i bezbedni.

Bezbednost. To je ono što je u osnovi svih civilizacija, od porodice, plemena, zadruge, države, naroda, inercija udruživanja protiv „viših sila“. Kad se dogovorimo da nas neko čuva, onda znamo da smo sigurni i da nema problema. Ali, i magare valjda više voli šargarepu, od štapa.
Dobro jutro!

2

(foto: themetapicture.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s