Uranak (6. oktobar – crtica)

piše: Suzana Gajić

 

Za sve neverne Tome, dokaz da 6. oktobar zaista postoji. Za novinare, poslednjih desetak godina noćna mora – svake godine ista priča, da li je bilo 6. oktobra, zašto ga nije bilo, i tako dalje. Ali, više se ne bavimo ovom temom. Razlog je vrlo jednostavan – pa, dobili smo odgovor.  Prvi čovek vlade i lider SPS-a Ivica Dačić posetio je Vrbas i tom prilikom izjavio da nadu koja je postojala kod mladih te 2000. godine može da ostvari upravo vesela družina koja je sada na vlasti. Prvo, oni koji su bili mladi tada, teško da su to i sada ili bar su stariji 13 godina, što i nije malo. Ode mladost. Drugo, ako je već tako, eto nama odgovora – ma nije ni tebalo tražiti promene tada. I, šta sada? Pa, ništa. Gajićemo nadu, samo da nam dođu pare iz inostranstva za navodnjavanje. Podići ćemo kredite da kupimo traktore da uzoremo. Kad sve to završimo, posejaćemo nadu. Đubrićemo je obećanjima u bolju budućnost. I čekati da nada postane novi izvozni proizvod naše zemlje. A to samo što nije. Kad na Vrbasu rodi grozđe.

Dobro jutro!

5(foto: www.heathersheavenlyvapes.com)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Uranak i označen sa , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s