Uranak (12. oktobar – crtica)

piše Vlada Todorović

 

CRTICA – 20% jeftinije! To je Srbija!!

Pošto me čika-doktor tera da bar jednom godišnje dođem kod njega na pregled, kako bi video da li sam normalan ili treba preduzeti hitne mere, to znači da moram i na silna vađenja krvi. Pa sam tako, ne budi lenj, ustao sabajle pre neki dan i krenu put privatne laboratorije, pošto oni uvek imaju sve neophodne reagense i ostalo.

Jutro, ordinacija, nema gužve. Milina. Biću gotovo očas posla, oduševljavam se ja. Procedura unosa podataka u kompjutere, pronalaze me u bazi, štampaju račun, daju… ja gledam i – ne verujem. Cena – za petinu manja nego pre godinu dana. Ja frapiran. Gledam u ono parče papira i ne verujem.

Tako znači, mislim se. Lažu nas. Kao sve je poskupelo, inflacija, ovo-ono. Evo, u realnom svetu ne da cene padaju za dinar dva, već za… 20%, ej! Toliko sam se emotivno zdao u celu priču da nisam ni primetio kada sam, posle vađenja krvi, pre stigao do pijace.

Odmah krenuh u akciju – pazari pola pijace, kad ono… tamo sve neki neinformisan svet. Cene, kao i juče. Nigde nema pojeftinjenja. To me je, iskreno, zbunilo, pa odoh do lokalne samoposluge velikog prodajnog lanca. Tamo – ista priča. Od 20% pojeftinjenja ni traga ni glasa.

Iznerviran, bacih onaj tufer u korpu za otpatke, koja se ničim izazvana našla usput, i počeh da razmišljam u čemu je štos. Trajalo je to nekoliko minuta dok se ne setih da sam, po povratku sa vađenja krvi primetio još jednu, sasvim novu laboratoriju, neke druge firme. Eto, mislim se, kako to vađenje krvi lepo napreduje i širi se, uz niže cene. Ili je, možda, konkurencija ta koja uzrokuje niže cene. Tu negde leži zec. I 20% niže cene!

1(foto: prasannahrd.com)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Uranak i označen sa , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s