Uranak (19. oktobar – crtica)

piše Vlada Todorović

 

CRTICA:  Zdravlje ili zakazivanje – odlučite sami

Sa svojim „sabranim delima“ (čitaj: istorijom bolesti, laboratorijskim nalazima…) sedim u čekaonici Kliničkog centra. Čekam pregled.

Ispre mene – šalter. Iza mene – šalter! Dok čekam da me prozovu ne mogu a da ne primetim „šaltersku konfuziju“. Pacijenti pokušavaju da zakažu pregled kod svog lekara, ali im to ne ide lako.

„Morate da idete dole, u prizemlje – na centralni šalter“, objašnjava sestra. Čini se da ima odgovor na sva pitanja, ali, ne. Za par minuta, a da to niko ne zna, i ona će se naći u „Zoni sumraka“, čim priđe devojka koja će uskoro biti i sama u nerešivom rebusu.

„Evo, vi imate kontrolni za 6-8 nedelja. Morate da idete na centralni šalter i zakažete pregled. E, sad, za vašeg doktora pregledi se zakazuju svakog 10. u parnom mesecu, znači – decembar. Kako ćete to da izvedete, ja ne znam“, kaže sestra.

Ne zna ni devojka. Da li vi znate? Ako vas zanima ishod – idite u Klinički centar 10. decembra, popnite se na drugi sprat, i otkrijte sami. Kao i sve ostalo u Srbiji – nešto se desi, nešto ne.

Naravoučenije: Nemojte da se razbolite. Tako izbegavate silne troškove, nerviranja i sve ostale nelagode koju bolest donosi sa sobom.
1(foto: www.obsm.rs, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Uranak i označen sa , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s