Ustanak (22. oktobar – critca)

piše Kruna Pintarić

 

Dobro je. Svanulo je. Drago mi je da ste ovde, sa nama. Neki su možda i probdeli ovu noć, kao na iglama, čekajući taj znak, čudo da ih pogleda, da ukaže da, ipak, ima ljubavi. Da ima lajkovanja.

Ponedeljak, sam po sebi tužnjikav, najteže je pao Fejsbuk ovisnicima, kako lekari kažu, korisnicima. Iznenađeni što iz nekog razloga ne mogu da „lajkuju“, ne mogu da postave status već nekoliko sati, mislili su, ma, to meni nešto računar kvariigra… Ali, prolazilo je vreme. Svako osvežavanje, refresh stranice, pokušaj kliktanja na šaku sa palcem ka gore – „Postoji problem sa ažuriranjem vašeg statusa. Pokušajte ponovo za par minuta.“

1Cupka noga. Grize se usna. Klikće sve strastvenije i glasnije, udara po mišu i tipkama. Kako ću sad, šta je ovo, niko me ne voli…?! Kažu u fejs upravi, biće uskoro rešen tehnički problem.

Tragedija svetskih razmera kopkala me je i ovoga jutra – šta li ću videti na putu ka poslu. Već sam zamišljala pomahnitalu rasejanu gomilu, koja tumara ulicama i govori naglas: „Danas sam sam napravio ručak. Mora da vam se to sviđa! Sviđa vam se, je l’ da?“, „Samo da znate da sam mnogo blesava, a evo i gde pijem kafu svakog dana!“, „Sviđa li ti se moja nova frizura!? Ja mislim da sam debela u njoj, ali ipak je pokazujem, hihi!“. Izbezumljene osobe željne tapšanja po ramenu.

Ljudi na društvenim mrežama često daju svoju privatnost u bescenje. Upravo to je ono što radimo i u ljubavi – dajemo sve svoje samo zarad pažnje, potvrde da vredimo, protiv one zaglušujuće tišine kad smo sami, toliko sami da nismo ni celi mi. Jedan dan u svetu bez ljubavi bi napravio mnogo više štete nego jedan dan rata.

Dobro jutro!

(foto: www.trebinje059.com , ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s