Ustanak (24. oktobar – crtica)

piše Suzana Gajić

 

Dan četvrtast, pa na ćoše. Poznat i kao dan pre petka. Još je i kraj meseca, pa se kućni budžet pomalo istanjuje. Možda je zbog svega toga potuno na mestu i pitanje: „A šta ćemo da jedemo?“ Za većinu je odgovor – nešto iz pekare. Standardno. Iako znamo da nije baš najzdravije, ali negde je zgodno. A kad ogladnimo, onda opet „nešto s nogu“. Verovatno ni ne razmišljamo o hranljivosti onog što tako uz put strpamo u stomake. A ni o tome koliko novca na kraju izvuče iz džepa brza hrana. I sve to zato što mislimo da nemamo vremena. Ko će da razmišlja o doručku, ručku, večeri, pored brige o poslu, plati, računima?

Ako ne razmišljate o doručku, ručku, večeri, da li razmišljate o sebi? O svojim potrebama? Da li ste važni samo sebi? Koliko vremena posvećujete sebi i sopstvenim potrebama? Jer, u suštini, i brinete o poslu, plati i računima zbog sebe. A kažu da smo ono što jedemo. Pa, zašto je onda toliko teško unapred planirati obroke? Smisliti šta bi moglo za doručak u ponedeljak, utorak, pa i ovaj ćoškasti četvrtak. Kupiti namirnice i napraviti sendvič kod kuće. Staviti omiljene stvari u njega, i uživati u ukusima koje volite, i koji su daleko hranljiviji od testa i margarina. Verovali ili ne, osetićete i uštedu u budžetu, ma koliko to u ova vremena izgledalo kao neverovatan podvig.

Dobro jutro!
1(foto: www.mensfitness.com , ilustracija)

 

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s