Ustanak (30. oktobar – crtica)

piše Vlada Todorović

 

CRTICA – la-la-la-la…

Da li vam je ponekada palo na pamet da bi bilo zgodno zabraniti komentarisanje! Eto, ja baš čujem takve neke ideje vezane za internet. I, dobro je to! Samo što ništa ne valja.

Napala nas mogućnost da svako može gde i kako hoće da komentariše, iznese svoje mišljenje – koje je apsolutno glupo i nebitno ako se ne slaže sa našim vidđenjem problema, a pošto se sve dešava na internetu gde se sve teže pokazuje da možete da kontrolišete tako lako protok informacija, eto razloga za nezadovoljstvo kod mnogih. Sve nas tako nerviraju „oni drugi“.

Međutim, umesto zabrane pisanje komentara, ima jedna lakša, ali jednako efektna varijanta – zabranite čitanje komentara! E, moj brajko – to je to! Piše ko šta hoće, demokratija cveta, a niko to ne čita i niko se ne potresa.

Na taj način svi možemo da živimo u jednom velikom ignorisanju! Komentara. Onih, koji nam se ne sviđaju. I, onih drugih – koji takve komentare iznose. Zapravo, svih komentara… da slučajno ne bi nabasali na neki „neodgovarajući“.

Kao i u životu gde možete da se „pravite gluvi“, ili da prekrijete ruke ušima i vičete „la-la-la-la…“ na sav glas, tako i ovde možete da navijate za prelazak na „jednosmernu komunikaciju“. Samo, nemojte posle da kukate kada shvatite da se i vaš glas tako gubi. A, valjda, svi znamo koliko nam je on dragocen.

Ili je, ipak, bolje da možda svi postanemo „aktivni pojedinci“ i da pretrpamo internet komentarima. Oni koji i pokušavaju da ih čitaju – „udaviće se“, pa će bataliti tu rabotu koja ih nervira, a, opet, nema nikakve zabrane komentarisanja – svi sretni i zadovoljni! Dok ne naučimo da kažemo onda „kad imamo šta da kažemo“. I da se ne vređamo na tuđe ideja i stavove. A na to će, po svemu sudeći, da se pričeka.
3

 

(foto: www.babagurgurhotel.com , ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s