Uranak (3. novembar – crtica)

piše Suzana Gajić

 

Kažu istraživanja da oko 14 odsto vremena provodimo na Fejsbuku. Pretpostavljam da dobar deo tog vremena gledamo različite postove, a pažnju uvek privuku i fotografije. Jedna od fotografija koja je mene juče nasmejala, ali i zamislila, jeste slika drveta na kome je tabla sa natpisom “Ko lomi drveće ima malu pišu”. Prva pomisao mi je bila da bi ovakve table trebalo postaviti u svim parkovima, posebno tamo gde je posađeno mlado drveće. Pa da vidimo na delu junake koji su se namerili na nedužna stabla. Čik polomi granu! Ali, prosto bi bila grehota da se tako jedna delotvorna poruka ne iskoristi i na drugim mestima. Recimo, ko bahato parkira ima malu pišu. Ali, zašto se zadržati samo na tome. Mesta gde bi se ovakva poruka mogla nakačiti kao upozorenje ima na pretek. Ko traži mito, ima, pa, znate već. Ili ko ne ispunjava predizborna obećanja, ili ko ne isplaćuje plate radnicima, ili ko donosi loše zakone… Jedini problem je što poruka nije namenjena damama. Za njih bi trebalo smisliti nešto podjednako efektno, ali su žene tu za nijansu komplikovanije. A i retko su na pozicijama gde se donose važne odluke.

Dobro jutro!

1(foto: www.b92.net, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Uranak i označen sa , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s