Ustanak (4. novembar – crtica)

piše Dejan Grujić

 

Ovog jutra, svima će nam usta biti puna Kosova. S jedne na drugu stranu prebacivaćemo gorku bombonu koja će intenzivnim ukusom opominjati na večite podele među Srbima i talenat da sebi samima naudimo. Naši neprijatelji su od davnina upozoravali svoje saveznike da ukoliko žele da nas pobede treba samo da nas puste da udarimo jedni na druge. Niko bolje ne može pobediti Srbe nego što to oni sami mogu da učine. S jedne strane izjave o pobedi na izborima, s druge opet o pobedi ali onoj da izbori na severu propadnu, predstavljaće pravu zbrku u glavama onih kojima su te poruke upućene. A treba, bez obzira na sve šta se dešavalo na Kosovu, i ovoga jutra kupiti barem hleb. Moguće je da se uz saradnju, investicije i ulaganja stranog kapitala Srbija bar malo primiri i prihvati realnost koju nameće Brisel a u vezi sa kolevkom Srpstva.

2To odlično zna premijer koji je sinoć, umesto da se bavi izborima, na aerodromu sačekao odlazećeg direktora Majkrosofta teškog skoro dvadeset milijardi dolara. Šta taj čovek može da pomogne Srbiji, saznaćemo danas. A da može, može. Može recimo da nam uvali novu „osmicu“, a uz nju i „ofis paket“, a sve to za kompletnu preglomaznu administraciju koje premijer mora da se reši čim pre ako želi da sačuva budžet od bankrota. Iako nisam stručan za računare, dobro znam da postoje i neka besplatna softverska rešenja koja koristi administracija u Evropskoj uniji. Ne treba trošiti reči na to koliko su evropske države bogatije od Srbije pa ipak štede, ali treba ukazati na to da nama trebaju nova radna mesta, a ne dodatni troškovi kojima bi mastili ionako premasnu pozadinu uglednog gosta.
Dobro jutro!

(foto: sumadijapress.co.rs, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s