Ustanak (27. novembar – crtica)

piše Ru Šavr

 

Zapertlana crtica

Šetam psa i spoplićem se o dugačke pertle. U sebi čantram što nisam kupila nove.  Opet se odvezuju pa zastajem pored klupe, nameštam ih ali i pored te dosade, ipak uživam u jednom od poslednjih lepih jesenjih dana.
Približavaju mi se dve prilike. Mladić i devojka dolaze sasvim blizu i pružaju mi letak: „Da li će biti bolje?“. O, ne! Opet daveži iz neke političke stranke. Predizborna kampanja na opštini je u toku i nadmetanje raznih individua željnih vlasti dostiže kulminaciju. I eto, još jedan letak neke partije ide pravo ka meni a dve prilike, verovatno, žele i da me vrbuju za neki potpis za tamo nešto njihovo… Ali, ovog puta je reč o sekti koja poziva narod na zakazano predavanje. Tema: Večni život.
– Dobar dan gospođice, da li verujete da će biti bolje?
– Da.
– Vidim, šetate psa. Delujete kao pozitiva osoba. Pročitajte šta piše na letku i dođite na predavanje.
Kratka, neprijatna tišina.
– Kažete da često razmišljate o tome da li će nam biti bolje. Koliko često?
– Svaki dan.
– A kada mislite da će postati bolje?
– Kad nabavim nove pertle.
Mladić i devojka se udaljavaju, ja nastavljam da šetam psa. Dan se nastavlja onako kako je i počeo – jesenje usporeno, i pomalo setno jer kad razmislite kada će nam zaista biti bolje, kao da ne postoji odgovor. Život bez političara i pripadnika sekti deluje nerealno, ali bio bi tako lep uvod u bolji život.
1(foto: trailruncrazy.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s