Ustanak (10. decembar)

piše Vlada Todorović

 

CRTICA – jesen u mom sokaku

Nešto ne mogu da se setim da sam u osnovnoj školi imao temu za pismeni iz srpsko-hrvatskog jezika „jesen u mom sokaku“. Kada ovih dana pogledam kroz prozor u mom „sokaku“ je zima, hvala na pitanju, te je samim time svaka dalja razrada ove teme izlišma, bez obzira koliko god želeo da evociram uspomene na period opismenjavanja od pre par decenija.

Ali, zato – „jesen u tuđem sokaku“, e tu već ima više materijala. Tuđe je uvek slađe! Tako, recimo, ispred mog prozora drveće „golo ko pištolj“, što je nekako u skladu sa jesenje-zimskom idilom. Međutim, par stotina metara dalje, ka auto-putu, postoji nekoliko zbunjenih topola. Ili, možda, neobaveštenih topola, čije su krošnje, makar pre par dana, i dalje bile prepune zelenih listova koji su se ljuljuškali na osvežavajućem decembarskom povetarcu! Kada čovek pogleda, kao da stiže proleće. Osećam da je tu kvadrat stana skuplji zbog „pogleda na proleće“.

I, tako. Voće je uvek slađe u tuđoj bašti, kukuruz je viši u tuđem polju, pa je tako i ladovina „deblja“ u tuđem sokaku. Taman dovoljno za jedan polu-pismeni zadatak 10. decembra.

1

 

(foto: www.tintonfalls.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s