Uranak (22. decembar – crtica)

piše: Marija Radović

 

Ako tražite partnera, možete gotovo besplatno preuzeti nekoliko tona tekstova na ovu tema sa interneta. Mada, ako ih pročitate i izgubite nekoliko zlata vrednih godina ili decenija, niko vam ne garantuje da ćete i pronaći onog kakav vam je potreban. Možda više volite dobra stara papirna izdanja… Može i tako, ima i toga na tone, samo je malo teže za leđa za nabavljanje, a učinak je isti.
Interesuje me da li je ikome ikada takva literatura zaista pomogla. Kako su naše mame, tate, bake, deke, prabake i pradeke, da ne idemo dalje, nalazile supružnike bez svih tih zlata vrednih saveta? Posebno mi je interesantno to što autori takvog štiva obično nemaju partnera ili imaju iza sebe nekoliko propalih brakova. Ko ih je uopšte ovlastio da daju savete koji će mnogi gutati i učiti napamet umesto da to vreme provedu negde gde mogu sresti zaista pravu osobu? Da li je presudno da gledamo nekoga levim okom ispod desne trepavice dok nam je kosa u blagom padu ka osmom pršljenu a leva peta u liniji sa desnim ramenom? Gde je nestala ležernost, ali ona prava, ne odglumljena?
Kako ste vi našli svog partnera? I ako ga nemate, kako ga tražite? Da li zaista ne smemo da upoznajemo jedni druge, a u svemir odavno već putujemo?
2(foto: zowchow.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Uranak i označen sa , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s