Ustanak (14. januar – crtica)

piše: Dejan Grujić

 

Osvanulo je prvo jutro Nove godine po julijanskom kalendaru.  Ne znam vama, ali meni od danas zaista počinje 2014. godina. Pitate se zašto?  Zato što onu zvaničnu Novu godinu, po gregorijanskom kalendaru nisam mogao odmah da prihvatim. Jednostavno do jutros sam morao da  barim tu Novu godinu, da bih je potpuno svario i hrabro u nju zakoračio od ponoći…  Od jutros više nema šale. Krećemo samo što ne znamo  samo gde? U svetlu budućnost? Može. Možda bolje ipak u Evropu? Može. Hoćemo u Emirate? Može. Možda bolje u Kinu s Rusijom? Može. A  sa Kosovom? E, tu nema može ne može. Biće kako Brisel kaže. Hoćemo da verujemo da i dalje mislimo svojom glavom iako smo zaneseni velikim rečima naših malih političara usko sabijenih u svoje političke rovove. Iz njih će izaći možda već na proleće i promeniti strukturu postojeće vlasti zahvaljujući našoj izbornoj volji. Nisam analitičar da bih mogao da tvrdim da li će biti izbora, investicija, većih poreza, lošeg ili odličnog Zakona o radu, boljeg zdravstva ili prosvete, manje korupcije i kriminala, ali sam običan smrtnik koji ima pravo da se nada da će biti bolje. U nadi leži pokretačka snaga ovog naroda, samo je treba probuditi, rasaniti i prodrmati. Moramo želeti, a šta konkretno, zavisi od nas i naših ambicija. Neka za početak to budu mali ali lako dostižni ciljevi. Da se ohrabrimo za sreću u novoj godini, tako nam Bog pomogao. Dobro jutro! 🙂

1

 

(foto: www.inc.com , ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s