Ustanak (15. januar – crtica)

piše: Dejan Grujić

 

Stigli računi za struju. Opet su nas iznenadili. Ispada da smo se baš raspojasali za praznike. Međutim, iako mnogo građana već negoduje na šalterima distribucija širom Srbije, odgovorni imaju spreman odgovor da je za sve kriv Sveti Nikola, Nova godina, i dogrevanje tokom hladnih decembarskih dana. Malo je nelogično da prihvatimo te izgovore jer nam to zdrav razum to ne dozvoljava. Neću  da od ranog jutra izigravam advokata potrošača struje iako i sam pripadam istoj kategoriji. Što sam potrošio platiću, a ono što neko smatra da sam potrošio a nisam, e – to zaista neću. Ali, ko me pita? Ima da platim i da pevam.  Uostalom, dobićemo u februaru nove račune, jasnije i preglednije. Tu će biti grafikona potrošnje za prethodni period, pa obračunata snaga, utrošeni kilovati, porez na dodatu vrednost,  ma sve! Već vidim moju komšinicu gospa Micu od 75 leta kako tumači grafikon. Neću da se žalim, sve dok imam struje trošiću onoliko koliko mogu da platim, ali očekujem i da ta struja bude kvalitetna.

1Pitam se, da li su u pravu oni zlobnici koji tvrde da EPS namerno pred Novu godinu pomalo obori napon da bi povećao potrošnju struje? Nemoguće, napon i snaga nemaju veze s očitavanjem brojila, to su zablude – poručuju stručnjaci iz EPS-a.  A zašto su baš 20 pa i 30 odsto uvećani računi? Možda se spremaju da od tih para isplate sebi 13. platu? Ma, ne. To je kleveta bez ikakvog  utemeljenja. Samo tražimo razlog  da izbegnemo plaćanje struje. Uvek smo mi nešto kao zakinuti i oštećeni.  Baš smo mi potrošači čudna sorta. Dok se bavimo  statistikom potrošnje i teorijama zavere , sevaju prepucavanja u vladajućoj koaliciji. Taman su sada i oni dobili angažovanu snagu visokog napona za prolećne izborne bitke. Dobro jutro! 🙂

(foto: Screenshot video RTS)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s