Uranak (18. januar – crtica)

piše: Dejan Grujić

 

Na sve ću da se naviknem, ali na glupost i neotesanost nikada neću. To potvrđuje moja odluka da ne gledam televiziju, ne čitam novine, a radio slušam samo kada je na programu neka dobra muzika. Po izboru muzike koju volim verovatno se ne uklapam u ukus većine, ali baš me briga. Nije mi po ukusu ni da čitam o brojnim aferama naših VIP ličnosti, ako se tako, neko od predstavnika našeg šarenog polusveta uopšte može nazvati. Pljušte naslovi o prevarama, o neplaćanju alimentacije, o tome ko ima sidu a ko je sklon muškom polu, kolike silikone je ugradila neka polupoznata starleta a ko je otkazao nastup za Novu godinu. I šta sad? Da li je moguće da su to u stvari najčitaniji članci na internetu? Moguće je, jer je to jedini način da olakšamo sebi tešeći se da i oni koji paradiraju ekranom u šljokicama i glamuru jesu kao i mi običan svet od krvi i mesa. Sport nam je doduše omiljen,  politika postaje neverovatno dosadna i izvesna, društvo nam je ogoljeno kao zub pod naletom paradentoze, a hronika crna da crnja ne može biti. Onda ništa, hajde da tračarimo. Niko nije pošteđen od tračarenja, čak i Nadu Macuru ne ostavljaju na miru. Ko zna samo koliko zapleta i raspleta kriju životi običnih smrtnika samo o njima novine ne pišu. Nisu se proslavili do sada nekom aferom ili učešćem u rijalitiju. Dobro jutro! 🙂

1(foto: themilwaukeeseo.com, ilustracija)

 

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Uranak i označen sa , , , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s