Ustanak (3. februar – crtica)

Piše: Dejan Grujić

 

Počela je predizborna kampanja. Već su zauzeti rovovi i borba za rejting uveliko teče. U protekla tri  dana hiljade ljudi je osetilo čari zimskih orkanskih udara košave, provodeći u zavejanim autobilima vreme koje je tako sporo proticalo dok su se ekipe spasilačkih timova probijale da im pomognu. Bila je angažovana silna mehanizacija, borna kola, tenkovi, čak i helikopteri ali sve je išlo teško jer, protiv prirode se nije lako boriti. Mnogo sumnje nam je u čestite duše unelo pojavljivanje prvog potpredsednika Vučića na licu mesta dok pomaže u izvlačenju zavejanih. To je i bio razlog da snimak na kome on u naručju drži jednog mališana i upada u sneg do kuka bude predmet opšte sprdnje onih koji su to posmatrali u toplim sobama na monitorima ili TV ekranima. Pitanja tipa zašto nije spasavao neku babu nego baš dete koje su mu saradnici prineli u naručje zarad kamera i kampanje – bila su tema klipa koji je prvo skinut pa ponovo postavljen i to na profilu samog Vučića. Humor je lekovit, ali lično mi je taj naš od prekjuče bio mnogo gorak, opor i nedobronameran.  Ovo mi je mnogo sumnjivo, počinje da liči na neuverljivu maketing-gimnastiku od pre Nove godine kad je, takođe, Vučić bio optužen za prvog cenzora Srbije . Ima tu uz Vučića još jedno sumnjivo lice. Novak Đoković. Poneo čovek hranu i vodu da pomogne zavejanima, kad ono ispade da se tako u stvari reklamira. Treba Noletu ovo nevreme da se izreklamira po vejavici, jer ionako niko nije čuo za njega. Sem cela planeta. Sumnjičavosti nam nikada nije manjkalo, teorija zavere pogotovu, a dok se Vučić i Novak samoreklamiraju na minus beskonačno, za to vreme Tadić se odlučuje da izađe na izbore, Čeda odbija saradnju sa onima koji ga i ne zovu u koaliciju, Koštunica mudro ćuti i čeka, a Dačić besedi o briselskom sporazumu sve jednim okom gledeći šta ga snalazi od pre neki dan kad mu zaduvaše košave od izbora.  Košava će proći, tako je po zakonima prirode, a šta ćemo sa našom, ljudskom, prirodom? Da li baš sve moramo da okrenemo naglavačke, makar to i bilo nešto što je ljudski i od srca? Dobro jutro!

 nole
(foto: Screenshot video Youtube)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s