Ustanak (7. februar – crtica)

Piše: Dejan Grujić

 

Uzalud smo dizali bunu protiv visokih računa za struju. Ovako ispada posle objavljenih podataka o tome da je samo pet od sto priloženih reklamacija prihvaćeno. Nema greške u visokim nivoima, za sve su krivi nesavesni službenici koji očitavaju brojila. Nije – nego. Predstavnici pokreta potrošača ne veruju u ove podatke, ali šta od toga ima onaj za čija se prava bore i koga zastupaju – krajnji potrošač. Ne smem ni da pomislim šta nas čeka sa novim računima, ali to nije jedina muka. Ljudi koji su prodali stanove još pre više od 10 godina, dobili su opomene za neplaćene račune za utrošenu struju. Nešto nije evidentirano prilikom prenosa vlasništva i sada je došlo do toga da se usplahireno traže papiri o kupoprodaji.  Šta se čekalo do sada, da li je u pitanju još jedna greška,  ili će sve to na kraju biti ispravljeno? Verovatno hoće ali teškom mukom, dokazivanjem, ukazivanjem, svedocima i advokatima , raspravama i ubeđivanjem neke Mice Ubice kojoj uvek fali jedan papir.  Nije baš svejedno doživeti šok težak  nekoliko desetina hiljada dinara koliko je otprilike navedeno na većini ovih  opomena. I kad se sve raščivija, dug prebaci pravom dužniku, ostaje suštinsko pitanje? KO će da nadoknadi taj pretrpljeni stres usled nečije nemarnosti ili greške? U devedeset pet odsto slučajeva EDB neće. Dobro jutro!

1(foto: mockingwords.blogspot.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s