Ustanak (12. mart – crtica)

Piše: Ru Šavr

 

Crtica poklonjena

U poslednjih godinu dana dobila sam četiri jastuka, pet kompleta posteljina, dva antialergijska jorgana, više puta sam osvajala magnete za zdravlje, priveske sa poludragim kamenjem, večeru za dvoje, putovanja po Evropi a zatim i na egzotične destinacije. I sve to samo zato što su darodavaoci do mene došli „slučajnim“ izborom. Saopštili su mi to telefonom, uvek ženski glasovi iz nekih firmi čije ima nisam zapamtila, i poklon, iz nekog razloga, uvek osvajam baš ja. Svaki čas, najčešće vikendom i isključivo putem fiksnog telefona, ova pojava susreće najveći broj građana, ipak ne samo mene… U ovoj situaciji, sve će se odigrati relativno bezbolno ako u nekom momentu prekinete telefonski razgovor sa pomenutim ženskim glasom. U suprotnom, bićete pozvani na večeru na koju možete doći isključivo u paru. Večera nije u prvom planu već prezentacija pomenute firme koju morate da odslušate a zatim i da se obavežete na saradnju sa njom. Poklon, ipak, nije ništa od ranije navedenog već, recimo, fen koji će vam sutradan eksplodirati. Bukvalno.

Dosadne firme sumnjivog porekla poklanjaju robu sumnjivog porekla godinama unazad i ne deluje da ćemo ih se uskoro otresti. Kada su počinjali, išli su od vrata do vrata a sada svoje „poklone“ i akcije reklamiraju putem telefona. U poslednje vreme su dobili konkurenciju. Aktuelniji su lobisti političkih partijakoje se takmiče na izborima.

A kako se otresti tek te napasti…

Dobro jutro!

1(foto: lookingtobusiness.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s