Ustanak (14. mart – crtica)

piše: Dejan Grujić

 

 

Da li je i vas ovoga jutra probudila neka čudna tišina? Lekovita je i prijatna, prava predizborna. Ko ima naviku da ga budi radio ili TV jutros će uživati. Neće morati da sluša i gleda bajke. Već su te bajke postale torte u koje umesto pola, sipamo kilogram šećera. Ko se radovao predizbornoj tišini, uzalud je to radio. Moraću da ga razočaram. Nije ona što je nekad bila. Sad pored interneta koji valjda i Srbiji niko ne kontroliše, teško je odmoriti se od agresivnih reklama ili prenosa konvencija, otvorenih studija ili intervjua. Šta je ko kome rekao, kako ga je eliminisao, čime je poentirao, sve će to biti ovih dana na mrežama od 00 do 24 časa.. Internet, kao vid komunikacije sa biračima, nepoznat je bio piscima zakona od pre četvrt veka kad smo počinjali da uvodimo višestranačje. Ovim sadašnjim je promakao, nisu ga uzimali u obzir. U ovim novim okolnostima medijskog nastupa političari ne bi trebalo da se oglašavaju na društvenim mrežama, tokom predizborne tišine. Ali, realno a ko će to da im zabrani? Kako da ih kazni za prestup kad već zakonski ne može. Super. Znamo da to oni već znaju, ali da li će se uzdržati da ne zloupotrebe bezgraničnu slobodu interneta zarad šake glasova? Ja ću da im udaram recke i računam da je svaka po jedan odsto morala manje na skali od 1 do 100. Pa ko dokle dogura. Samo ne znam koliko morala da im skinem u startu od onih 100 odsto? Mnogi su mnoge već pogubili šetajući Srbijom u proteklih skoro dva meseca pričajući svašta nešto za sve pare. Dobro jutro!

7(foto: doinggod.wordpress.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s