Uranak (16. mart – crtica)

piše: Dejan Grujić

 

 

Srbija danas bira novu vlast. Već od sedam sati biće otvorena biračka mesta. Naše je samo da se pojavimo, pokažemo lična dokumenta, ispružimo prst da ga isprskaju sprejom, potpišemo se, uzmemo glasačke listiće i… Svako će učiniti šta mu je volja. Neko će zaokružiti svoje omiljene kandidate ili stranke, ili koalicije, a neko i neće. Taj ko ne zaokruži, ima opciju da zaokruži više izbornih lista, ali taj glas neće biti važeći. Neko će nakon punoletstva prvi put na izbore. Nazdravlje vam bilo glasanje, mladi glasači. Važno je da bar prvi put u životu budete revnosni u vršenju svoje građanske dužnosti. Međutim, iako je i dalje u toku izborna tišina, prijatna i blagodrodna, mislim da je juče ipak nađen način da bude prekršena. Doduše, veoma lukavo. Građanima Beograda ali i još nekoliko gradova u Srbiji , u poštanske sandučiće, nepoznata lica pod okriljem mraka, ubacivala su flajere na kojima je bila informacija o poskupljenju struje za 20 odsto i to već od 1. aprila. Odmah je održana vanredna konferencija za novinare, sve je demantovano od strane čelnika EPS-a, ali, nama običnim smrtnicima ipak je u male mozgove neko za sada nepoznat ubacio brojna pitanja i teoriju zavere. KO je to mogao da uradi, i iz kojih razloga? Kome odgovara ili ne odgovara da pobedi ili izbore izgubi neka od političkih stranaka u izbornom procesu? Zašto to baš dan pred izbore? Da li je u pitanju prljava kampanja? Ko je umešao svoje prste? Da li možda strane obaveštajne službe to rade da bi unele neki od scenarija viđenih u Bosni, Ukrajini ili Egiptu, na primer? A lepo smo se navikli na tišinu i odsustvo priča o politici. Čak je najava ponovnog uvođenja vojnog roka podigla buru u manjem delu srpske javnosti. Neverne Tome čak i u samo otvorenoj mogućnosti vraćanja obaveze služenja vojnog roka, vide neku kampanju niskog intenziteta. Bez brige, izbori su danas, ne obazirite se ni na kakve poruke, bile visokog ili niskog intenziteta, podignite glavu i krenite ka biračkom mestu. Danas se vi pitate. A za struju se ne brinite, u flajeru sigurno nije tačan datum i procenat, a to da će da poskupi biće sigurno, jednom, samo ne znam kada i za koliko. Dobro jutro!

6

 

(foto: glasackakutija.com , ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Uranak i označen sa , , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s