Ustanak (20. mart – crtica)

piše: Kruna Pintarić

 

Na severnoj polulopti, gde smo i mi, danas počinje proleće, tačno u 17 sati i 57 minuta. Kako ono glase sastavi iz osnovne – „do juče suve i gole grane dobijaju dečicu, zelene listove, cveće cveta u svim bojama, ptice cvrkuću, laste dolaze sa juga, u toplije krajeve…“. Priroda nastavlja putanju u svom krugu, a naša izborna putanja je rekla svoje. Vesnici predizborne kampanje i dalje se sunčaju na bilbordima, šarene laže su i dalje u svim bojama, portparoli cvrkuću, a ima tu i drugih ptica, koje iz krajeva koji će uskoro da zahladne, dolaze u one toplije i prosperitetnije.
Narod ima sjajno ime za ovu vrstu ptičicapreletači. Cenzus Krilatus. Ove političke životinje, kako reče Aristotel, iz svojih zimskih sasušenih gnezda, traže uhlebljenje tamo gde je s proleća prijatnije. Pa sad, ako su se nekada i džapale sa tim drugim pticama, mo’š misliti. Što je veće jato, bolje su šanse za opstanak… a i nebo je mračnije. Samo, pazite na šoferšajbne, mada, kažu, ako vas ptica nacilja, to je sreća!
 
Srećno nam proleće, i dobro jutro!   
1
(foto: blueskieshugsandkisses.com , ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s