Ustanak (21. mart – crtica)

piše: Dejan Grujić

 

Valjda je sve gotovo sa i oko izbora. Šarić je na sigurnom, a neki od političara tek su na nesigurnom. Valjda im nije prijatan njegov cvrkut istražnim organima o aranžmanima kojima su kitili svoje bankovne račune što u zemlji, što u inostranstvu. Ne znam samo kako je moguće da u ovoj zemlji apsurda lokalna samouprava s jedne strane plaća javne nastupe narodne pevačice, ljubavnice bivšeg ministra, a s druge, za jednog lekara nema novca za platu. Da li možete da poverujete da je jednom lekaru plata uskraćena već 11 meseci, da gladan dolazi i odlazi sa smene. KO će njega da razume i shvati? Fond ne želi da ga plaća, a budžet opštine je prazan za tih nekoliko desetina hiljada dinara pošteno zarađenog novca. On leči ljude, ne zaboravite to. Direktorka Doma zdravlja objašnjavajući novinarima celu situaciju tvrdi da je mladi lekar sam kriv za svoju situaciju jer mu je ona prva nudila da nađe posao na nekom drugom mestu? A da se malo zamenite, direktorko bez mane i straha? Da li imate petlju da sami prepustite mladom stručnjaku svoje radno mesto a vi krenete u neizvesnost koju mu nudite kao sudbinu? Bruka. Šarića opet za to vreme hvale srbijanske narodne i rok zvezde zbog toga što je bio korektan pa im je plaćao nastupe u njegovim objektima. Navikli mučenici, valjda, da ih pozovu, iskoriste i vrate kući bez honorara, pa kad im neko plati za svirku, spremni su da ga javno podržavaju pa makar bila reč o jednom od najtraženijih narko-šefova. Nije sjajno, čekamo novu vladu, ispunjavanje obećanja i uređenje Srbije, pa tako ispada da baš ništa lepo ne možemo ni prstom da pokažemo. Nije tako, srećom. Juče su na Trgu Republike mladi ljudi iz nevladinih organizacija Belgrade Giveaway“ i „we.care prikupljali pomoć za najsiromašnije i najugroženije. Građani Beograda su se masovno odazvali, donosili su šta je ko imao, od odeće, obuće i hrane i skupila se fina gomila koja je vozilima opštine Stari grad odvezena odmah u institucije u kojima borave ugroženi. U nama je dobro, oko nas je uglavnom loše. Protrljajmo oči, poželimo dobrodošlicu prolećnom danu , zagledajmo se u sebe, i u svojoj duši pronađimo onu urođenu i čistu nisku bisera satkanu od dobročinstva, čovekoljublja, humanosti i solidarnosti. Potražimo oko sebe ponižene i poražene, gubitnike i sapatnike, one koje bi mogli da usrećimo svakog dana, a ne samo juče. Neka uprkos svemu i danas bude srpski Dan sreće! Dobro jutro!

2(foto: facebook.com/Belgrade Giveaway)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s