Ustanak (25. mart – crtica)

piše: Ru Šavr
Crtica u crvenim cipelama

Ima nečega u lepim cipelama, složiće se svako ko ih je nosio. Ima nečeg i u tome da možete sebi da ih prijuštite, ali to je neka druga tema. Ne moraju biti skupe, bitno je da vam se sviđaju. Elegantne, nove, sjajne… umeju da govore o našem ukusu. I više od toga. Mnogi u njima nalaze i drugu, znatno dublju simboliku. Na primer, cipele u crvenoj boji. Sigurna sam da u njima ima nešto. To je boja života, i stoga boja nad bojama. Nepotrebno je dodavati bilo šta. Ali crvene cipele!!! To je jedna od stvari koje ljudima mogu pružiti sreću. Ženama naročito.

Ono što primećujem je da ih u poslednje vreme uglavnom nose deca. Ne samo crvene, već one u bojama, generalno. Zašto je tako nešto dozvoljeno samo deci? Zašto se kad porastemo ustručavamo i takvu obuću smatramo ekstravagantnom, ili kičastom, i kad ona to nije? Smele pojedince po pravilu svrstavamo u kategoriju umetnika, ponekad čak „odmetnika“. Vreme prolazi a nas hrabrost za šarenilom popušta kao i kupovna moć, uostalom. Zato će verovatno cipele u jarkim bojama ostati privilegija najmlađih, a mi ćemo samo sanjati o takvoj obući, umesto da se otisnemo u njima u svet, pa šta bude.

Budite hrabri, nosite crvene cipele!

Dobro jutro!
1(foto: trendland.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s