Ustanak (8. april – crtica)

CRTICA – služimo narodu x4

piše: Vladimir Todorović

 
Čemu služe društvene mreže? Kada bi njih pitali, možda bi (uglas) ogovorile: Služimo narodu! Pre izvesnog vremena dobio sam uvid u jednu varijantu odgovora na ovo pitanje.

Bio je to jedan od onih lepih dana koji su na kraju kalendarske zime definitivno najavljivali neumitni dolazak proleća! Motao sam se po Fejsbuku, kada iznenada, u razmaku od dva minuta, jedna za drugom… počeše da stižu fotografije. Identične po temi, ali ipak razl…ičite.

U ta dva minuta prisustvovao sam jedinstvenoj fascinaciji mojih drugarica jednom zalasku sunca. Iz različitih delova Beograda stigle su na Fejsbuk četiri zalaska sunca. Svaki na svoj način predivan. I četiri iste emocije! I pitanje – zašto niko od mojih drugara nije postavio u tom trenutku fotografiju zalaska sunca. Možda nisu bili inspirisani na isti način, ne znam.
1

I tako je društvena mreža poslužila da prisustvujem fenomenu kada se različiti ljudi bave jednom istom stvari – a da to nisu komentari izbora, sportskih manifestacija ili ostalih elementarnih nepogoda. Bilo bi lepo kada bi češće bili tako uniformni.

Ostaje samo da mi neko objasni gde se dedoše momci kada je aktuelan zalazak sunca nad Beogradom.

Dobro jutro!

 

(foto: www.wallsave.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s