Ustanak (9. april – crtica)

piše: Ru Šavr

 

TRGOVAČKA CRTICA

I danas ćete sigurno ići u trgovinu. Kupiti hleb, novine, ono što vam je najnužnije, a bogami i ono što vam manje treba. Kud god da krenete, do nekog kioska, prodavnice, tržnog centra, sačekaće vas prodavačica ili prodavac. Taj, tako potreban, prvi komšijski jutarnji osmeh, neko od vas će dobiti, a neko ne. Prema nekome će biti ljubazni, a prema nekome, opet, ne. Od čega sve to zavisi? Pa, manje od visine računa ili činjenice da ste stalna mušterija, a više od toga kog ste pola, pa i od toga na koju je ko nogu ustao i kako se trenutno oseća. Tako se može dogoditi da se izvinjavate što smetate tim zaposlenim licima jer svojim prisustvom pravite gužvu u tesnom lokalu, ili što nemate sitan novac, ili što tražite robu koja je visoko, ili suviše nisko, u podrumu, pa se treba penjati, ili strčati dole. Drugi će se s pravom buniti što ne znate nazive proizvoda, ili razliku između lepinje i pogače. A možda će vam se danas neko i nasmejati. Eto, meni su se pre neki dan slatko smejali u jednoj pekari. Tražila sam pitu sa sirom, a prodavačica je tvrdila da je nema jer sam pokazala na slatku pitu, dočim su slane stajale na drugoj strani lokala, pa mi ih prema tome nije ni mogla dati. Ako danas neko u prodavnici odeće napravi primedbu na vaš stas, obim grudi i kukova, nemojte očajavati. I to mi se već desilo, kao i ono da mi kažu da kuvanu slaninu ne mogu dobiti na delikatesima, već tamo gde se prodaje meso jer nije suva. Ako ste iz ovoga pomislili da nešto nije u redu, prevarili ste se. Sve je u redu. To se samo neki od naših prodavaca šale, iako nije 1. april. To su ljudi koji se spremaju da promene struku – da odu u humoriste, pa se malo vežbaju na vama.

Dobro jutro!
1(foto: www.pehub.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s