Ustanak (10. april – crtica)

piše: Dejan Grujić

 

Put do pakla popločan je najboljim namerama. Najbolje namere imaju roditelji kada svoje dete opreme računarom, laptopom, ili tabletom koji ima pristup internetu. To podrazumeva i pristup društvenim mrežama na kojima se traži zabava, a možda i beži od samoće i nedovoljne komunikacije najpre sa roditeljima ali i okolinom. To znaju i oni koji praveći lažne profile, love neiskusne i naivne devojčice i dečake podmuklo ih navodeći da kraj kamere rade stvari kojih bi se mogli postideti ako bi ih neko od bližnjih video. To je znao i pedofil, uhapšen u akciji policije kojom se razbija lanac vlasnika i distributera pornografskog materijala. Ko bi normalan mogao da pretpostvi  čega se taj bolesni um setio. Hteo je da spoji svoju ličnu bolesnu zabavu sa zaradom. Navodio je radoznale i naivne  devojčice da se samo za njega pred kamerom razgolićuju i rade sve što im on kaže. Sve to je uredno snimao, potom nudio na prodaju ostalim istomišljenicima za nekoliko hiljada dinara, u isto vreme držeći tu jadnu decu zatočenu u mraku ucena da će sve reći njihovim roditeljima. Zločin nad decom  počinjen savremenim vidom komunikacije internetom, trajno promenjena psiha žrtava kao i srušeni snovi o budućnosti u sredinama u kojima žive a koje su i dalje zatvorene i okovane predrasudama – zahteva kaznu koja se ne ogleda samo u ograničavanju slobode. Takve kazne obično nisu dovoljno stroge, jer se dešava da se prestupnici ponovo vraćaju starom poroku. Neka sada pravnici daju svoj sud, ovo nije usamljen slučaj. A biće ih sve više, nažalost.  Psiholozi kažu da je porodica najbolji bedem za predupređivanje ovakvih nemilih situacija. Decu valja razumeti, slušati, i pratiti ali ne u ulozi policijskog uhode, već brižnog roditelja koji  će uvek biti brana između kamere i ekrana s jedne, i perverznjaka s druge strane. Ništa nije toliko strašno a da to roditelj ne sme da zna. Ako u to ubedimo svoju decu, pedofili nalik onome iz Malog Zvornika neće imati šansu  za zadovoljavanje svojih bolesnih poriva. Nismo zbog takvih decu rađali. Dobro jutro!

11

(foto: www.hcpress.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s