Ustanak (22. april – crtica)

piše Ru Šavr

 

Šalterska crtica

Pre izvesnog vremena na jednom fakultetu u Beogradu pojavila se peticija „protiv šalteruša i ostalih demona“. Tada mi je to zvučalo previše preteće i pompezno. No, vreme je pokazalo da sam tada samo imala manje iskustva sa čekanjem u redovima i događajima u njima. Na tom istom fakultetu, godinu dana nakon pomenute peticije, moj stav prema ovoj peticiji se promenio.

Najpre da naglasim da su u toj ustanovi šalterski prozori postavljeni neobično nisko, pa morate skoro da čučnete da biste razgovarali sa „referentom za studentska pitanja“. Čekajući tako u jednom beskrajnom redu za prijavu ispita, posle sat i po, nizak šalterski prozor počeo je da se nazire. „Sad će, još samo malo i stići ću“ pomislila sam kada je referentkinja naglo cimnula rukom i prosula veliku šolju vrele kafe preko naslaganih indeksa. Indeksa je bilo više desetina, bez preterivanja, i bili su bukvalno zaliveni kafom. I šta se posle desilo? Šalterska službenica je papirnom maramicom brisala studentske knjižice sa razmrljanim pečatima, potpisima i ocenama. Desetinama studenata sa sada skoro neupotrebljivim indeksima nije se izvinila a vreme potrošeno na brisanje nije nadoknadila. Tačno u dva sata prozorčić sa zelenkastim venecijanerom je spušten preko nečijih prstiju. Ako nisi stigao na red, čekaj opet sutra, i tako u krug. Ova gospođa je, moglo bi se reći, opravdala status demona. A onda sam ušla u svet mnogo nezgodnijih službenika, kraćih rokova i surovijih šalterskih doživljaja. Zato iskusni kažu, vodi sa sobom krupnog muškarca i ne beri brigu.

Dobro jutro.
1(Foto: Facebook, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s