Ustanak (19. maj – crtica)

piše: Dejan Grujić

Neviđena poplava pogodila je zemlje „zapadnog Balkana“ i tako ih ujedinila u zajedničkoj nevolji. Nije više bitno ko je Srbin, a ko Hrvat ili Bošnjak – svi su pod vodom, reke i kiše ne biraju glave i krovove na koje će sručiti svoju snagu. Ostale zemlje bivše zajedničke države na različite načine prikupljaju i šalju pomoć. Sve je u skladu sa mogućnostima, a one nisu male. Mislim pre svega na one mogućnosti kojima raspolaže srce i duša. Materijalna i tehnička pomoć dragocena je i prosto neophodna za borbu protiv poplava i dobro je što se međusobno ugrožene zemlje podržavaju svaka u skladu sa svojim trenutnim slobodnim kapacitetima. Ovo nije samo na izgled, činjenica je da solidarnost koja je krasila ovaj region pre nekoliko decenija danas vaskrsava iz potopa kao da je sve ovo već negde zapisano. Ne želim da idealizujem, pogotovu što se u sva tri naroda već čuju pakosni, ali srećom usamljeni glasovi pojedinaca koji unaperd osuđuju svaku pomisao o uzajamnoj međudržavnoj pomoći unesrećenima. Ali, priznajmo, da sve počinje prvim korakom. Ovaj korak je za početak sasvim dovoljan da se, kada voda ode svojim prirodnim putevima, i mi pronađemo neki svoj put i na njemu spustimo barijere koje nas već predugo graniče pre svega usijanim glavama koje misle da govore u naše ime. Ni jedna svetska ili evropska asocijacija ne može porušiti naše plotove i tarabe ako to sami ne učinimo. Voda nam je pokazala kako je to jednostavno i lako. Dobro jutro!

ZA SEADU

(foto: Facebook, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s