Ustanak (5. jun – crtica)

piše: Ru Šavr

 

 

CRTICA SA OSMEHOM

Ponekad nam se čini da živimo u skučenom svetu okruženi umornim, namrgođenim ljudima. Ne čini nam se, ustvari, mi i živimo u takvom svetu, samo što svet ima dve strane – tu mračniju, namrgođenu stranu ali i onu svetliju, pozitivniju, onu koja je rasterećenija i gleda pozitivno na budućnost.

Suština je u tome da nam se fragmenti realnosti u kojoj živimo ponekad ne mešaju dovoljno pa se desi da ona namrgođena dominira. Šta raditi u toj situaciji? Kažu da terapija osmehom može da pomogne. Ne smehom već OSMEHOM. Pogledajmo koliko nam se često usled suludih dešavanja u poslednje vreme desi da obavljajući svakodnevne aktivnosti zapevamo „Ovde se ne zna ko je ko, ne zna se, i niko ne zna ko je lud, ne zna se…“?
1
E, sad, ako želimo da plivamo u realnosti koja je takva kakva je u našoj sredini treba da namerno mešamo onu pozitivnu stranu života sa ovom drugom kojoj, po pravilu, posvećujemo najveći broj Crtica.

Npr: Osmehnite se SVAKI put kad stanete na šalter ili kasu. Nasmejte se kada se pogledate u ogledalo. Kada nekome poklanjate teglu džema ili ajvara stavite mašnicu: Kada se putnici svađaju u gradskom prevozu duvajte balone od sapunice, ako nije gužva, naravno. Kažite komšijama dobar dan, a mi ćemo vama, za početak – dobro jutro!

3

(foto: blogs.jpmsonline.com, groovygirl2.blogspot.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s