Ustanak (6. jun – crtica)

piše: Vlada Todorović

 

 
CRTICA – možda, možda

U ulazu jedne novobeogradske zgrade osvanula je nalepljena reklamica nekog vodoinstalatera koji nudi svoje usluge. Posle izvesnog vremena, iznad pomenute reklamice, pojavljuje se odštampani papir A4 formata gde se komš/građanstvo (mada nije eksplicitno navedeno) upozorava da je dotični vodoinstalater „PREVARANT“ i „bivši ZATVORENIK„, te da ima „nekoliko prijava kod tržišne inspekcije i policije koja ne može da ga pronađe i privede pravdi“.

Celo ovo zamešateljstvo otvara brojna pitanja. Recimo – zašto se autor A4 papira nije lepo potpisao? Makar sa „Zbor stanara“. Da se zna ko je to proveravao nesretnog krimi-vodoinstalatera. Jer, možebiti da u najboljem maniru teorije zavere autor bude lokalni vodoinstalater koji se tako bori protiv konkurencije.

Nepotrebno je reći da je samo pismo možda i upravljeno protiv bezbednosnih struktura. Koje „ne mogu da pronađu i privedu pravdi“ prevaranta koji je uredno ostavio svoj broj mobilnog. Ili je to neki selektivno-inteligentni broj koji prepoznaje kada zove mušterija, a kada organi gonjenja. A možda je i autor tog pisma zaboravio na svoju građansku dužnost i prijavio da se prevarant reklamira sa sve telefonom.

Konačno, možda su svi u pravu. A možda ništa nije sigurno, naročito ne onako kako izgleda „na prvu loptu“. Možda je najbolje zaključiti da je možda ovakav tekst totalno bespotreban! Možda?

5(foto: www.magicalmaths.org, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s