Ustanak (9. jun – crtica)

Piše: Dejan Grujić

 

Da li volite tračeve? Umete li da ih konstruišete i učestvujete u njima kao kreator ili žrtva? Ja sam nedavno bio junak trača, doduše u okviru šire porodice i baš sam se slatko zasmejao šokirano saznajući ko je šta za mene rekao da sam rekao da mi je neko rekao da su mu rekli da  sam rekao… Malo ste se zbunili? I ja sam bio u početku zbunjen, a onda i prenatrpan brojnim pozivima što telefonom, što preko društvenih mreža, da saznam nove sočne detalje priče u kojoj zaista nisam učestvovao. Neki su mi uputili  reči podrške a neki su me bez suda osudili. Najviše mi je prijala trenutna popularnost među onima koji su mi neki rod,  a viđam ih, recimo, taman koliko Ivu Josipovića. Njega sam poslednji put video uživo pre četiri godine. Dobro, završio sam ja to i rešio se učešća u budućim skupovima i porodičnim okupljanjima prosto da više ne bih dao povoda da me se iko seti, a kamoli pomene u nekim izmišljenim situacijama ili mi udene reči koje nikada ne bih izgovorio.

Nego, šta ćemo sa ljudima koji su mnogo značajniji od mene. Svako malo iz Kabineta neki demanti. Meni liče na ono perje što ga je Duško Radović bacao iz jastuka sa vrha Beograđanke. Niko to perje neće da skuplja, a i kad se utvrdi da je nešto bilo trač – odmahnemo rukom i čekamo novu senzaciju. Doktorat star godinu dana nekako je aktuelan u vreme smena u vrhu policije, a odbranjen je, kažu, još pre godinu dana. Trač ili istina, plagijat ili original? Bojim se da mnogo energije gubimo na podmetanja i klečke. Dok se vlada bavi demantijima,  Srbiju čeka da sanira štetu od poplave,  rupu u budžetu, pravnu regulativu a ja da sredim to sa rodbinom da me bar malo ostave na miru. Što bi rekli, da danem dušom. Treba mi predah od toliko senzacija.  Dobro jutro! 

1

(foto: dumais.us, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s