Ustanak (12. jun – crtica)

piše: Vlada Todorović

 

 

CRTICA – kineski-šiš

Da li ste čuli za kineski-šiš? Niste, dabome! Nisam ni ja – ako vam je sada lakše, super. Sve dok nisam pre par dana prošao pored lokalnog kineskog restorana, ili mesta gde se sprema kineska hrana, pa razvozi do onih koji su je putem telefona poručili.

Naravno, na meniju tog restorana ne postoji kineski-šiš. Pa, gde je rešenje te misterije? Pa, u rukama pomoćnika, kažem ja! Ne kapirate. Ne? Nisam u prvom trenutku ni ja ništa kapirao kada sam video momka iz tog kineskog restorana kako svom glavnom kuvaru donosi upakovan veliki šiš iz obližnje roštiljnice.

Dobro, čovek ogladneo, šta fali. Neka jede šta mu duša ište. Ipak… Zapitaće se svako… Pored sve moguće i nemoguće hrane koje pravi za druge, zar ne bi mogao sebi nešto da spremi. Ovo mu dođe malo loša reklama. Za restoran kineske hrane. I, zapravo, odlična reklama za one koji prave šiš.

I sad, kada sledeći put budem birao – da l’ kineska klopa, da l’ šiš… gde će biti moj odgovor?

2(foto: design.tutsplus.com, ilustracija)

 

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s