Uranak (14. jun – crtica)

piše: Vlada Todorović

 

 

CRTICA – Tri put meri, jednom…

Leto stiglo, devojke u letnjim haljinama volim. Dobro, nešto ih nema baš u haljinama, već – sirotinja raja, u majicama dva broja manje, pa im tako goli stomaci, leđa… I šta vidimo? Vidimo iznenađujuće veliki broj tetovaža!

Umele su devojke da istetoviraju raznorazne stvari, ali to su obično bile mali crteži, no sada sve više vidim mlade dame koje su odlučile da daju oduška – vire pipci na sve strane i raznorazni meni nedefinisani oblici.
2
Nisam siguran da li je moderno ispisivati parole – kao što sam jednom video na mladoj Romkinji koja je istetovirala: „Će umrem za Afrim“. Svakako interesantnije nego „JNA“ i set ženskih imena na muškim (maljavim) ramenima i rukama.

Nekada je tetovirao ko i kako je stigao, sada imate studije sa licencom, majstore koji vode računa o higijeni i sve ostale pogodnosti u odnosu na obično mastilo i iglu koje je neko zabadao u vašu kožu. No, ono što ostaje kao jako bitna stvar u celoj priči je ta da dobro razmislite da li uopšte želite da se tetovirate i šta ćete crtežom poručiti, pogotovu ako on ostaje na vama narednih decenija. Da, tetovaža može da se skine – laserom ili nekim još novijih tehnikama, ali to i dalje ne znači da možete tek tako da maltretirate svoju kožu. Bilo da ste devojka ili ne.

1(foto: www.tnp.notattooideascenter.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Uranak i označen sa , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s