Ustanak (16. jun – crtica)

piše: Dejan Grujić

Bruka. To je reč koja se ovih dana može čuti kao jedan od najezgrovitijih komentara na stvarnost u Srbiji. Tih komentara je iz dana u dan sve više, a svih strana pljušte kao talasi podivljale i mutne reke koju je poplava udesetostručila. Bruka je ono što smo gledali u Pioniru a što su nam kao neki loše režirani performans priredili košarkaši. Još veća bruka je to što i premijer Srbije izražava nepoverenje u ono što radi policija. Sećate se već čuvene tuče na splavu u kojoj nije učestvovao njegov sin. Bruka je i to što se posle inflacije doktorata došlo do saznanja da je u pitanju ipak bofl roba pocepana i pogužvana. Bruka je da nam se posle poplave, umesto saniranjem štete i opšte volonterske mobilizacije na polju otklanjanja štete, nacija bavi doktoratima. Da li je samo to naš problem? Verovatno jeste, jer je Srbija preko noći postala druga Švajcarska samo nam to niko još nije rekao. Bruka je i da nam deca nedovoljno pripremljena izlaze na prijemne ispite ako sudimo prema rezultatima onih koji su održani pod imenom probni. Zaista, šta naša deca uče osam godina i kome to znanje može da bude od koristi? Onda se zapitajmo kako je moguće da se privatni univerziteti rašire kao pečurke posle kiše, pa nam sa istih izlaze stručnjaci čiji nas doktorati zanimaju tek kad zauzmu važne državne funkcije. Bruka je i što su penzioneri srećni zbog toga što im država neće smanjivati penzije čak do oktobra. Bruka je i da stalno čekamo na neke najavljene rokove kada će se nešto važno desiti. Bruka je što verujemo da će se sve rešiti, rasvetliti, istražiti i doterati do kraja a da mi zbog toga ni prstom ne maknemo. A šta onda da uradimo pa da izbegnemo tu dijagnostičku reč koja najtačnije oslikava Srbiju? Bruka je da ne znam. Dobro jutro!

3

(foto: Screenshot video Youtube)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s