Čuda prirode koja morate videti (VIDEO)

Majka priroda je toliko puta pokazala koliko čudesna može da bude.  Nekoliko puta godišnje, širom sveta, neke prirodne pojave mnoge putnike ostavljaju bez daha.  Prava je šteta propustiti neka od tih čuda prirode, pa ako ikada budete u prilici da ih vidite uživo, obavezno to uradite.

Do tada, pomoći ćemo vam da se pripremite 🙂 Uživajte!

1. Polarna svetlost

Na severu tu pojavu zovu aurora borealis (severna zora). Najčešće se pojavljuje tokom septembra i oktobra, kao i marta i aprila. Do danas nije potpuno razjašnjeno zašto.

1VIDEO pogledajte OVDE

2. Migracija leptira Monarh

Predivni narandžasto-crni Monarh leptiri ne vole hladno vreme pa svake jeseni migriraju 2.500 milja od Kalifornije do Meksika. Leptiri se tada smeštaju na drveće, čije se grane povijaju pod težinom jata, a lepet njihovih krila podseća na zvuk kiše.

2VIDEO pogledajte OVDE

3. Kiša meteora

Ako ste ikad videli zvezdu padalicu, znate kako je to poseban prizor. A sad zamislite nebo puno zvezda padalica… to je apsolutni nebeski spektakl!

3VIDEO pogledajte OVDE

4. Bioluminescencija u Puerto Riku

Bio Bey u Puerto Riku je najbolje mjesto da vidite ovu neobičnu prirodnu pojavu. Za ovu pojavu zaslužni su bioluminiscentni planktoni koji svietle u mraku kad se uznemire.

4VIDEO pogledajte OVDE

5. Cvetanja rododendrona na Himalajima

Dva nedelje svakog aprila na istoku Nepala i na himalajskim obroncima rododendron drveće je u punom cvatu, a prizori su spektakularni.

5VIDEO pogledajte OVDE

(Izvor: magazin.hr, yahoo.com, youtube.com )

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 10 Beograd 202 "van sebe" i označen sa , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s