Ustanak (4. septembar – crtica)

Piše: Dejan Grujić

 

Mediji u želji da izazovu pažnju javnosti, loše vesti ističu u prvi plan. One takozvane dobre, doduše objave, ali nekako stidljivo. Posle svih afera, mafija svih mogućih naziva, kriminala, hapšenja, starleta, kraduckanja i ostalih začina života u Srbiji, čini se da ne  obraćamo pažnju da  ljude oko sebe koji nesebično čine dobra dela u miru i tišini, daleko od očiju javnosti.  Da li ste znali da u Vladičinom Hanu živi Suzana Stanković? Ona je profesorka Gimnazije, majka je troje dece i svojoj učenici Milici je donirala kožu za transplantaciju nakon teške saobraćajne nesreće. Ovo je herojski čin čiji se motivi ne moraju, ali i ne mogu samo rečima objasniti. To je ipak nešto što samo posebni mogu, umeju, i smeju.  Sreća je da Suzana nije usamljena. Srbija je ponosna da ima još jednu heroinu koja je iz reke Moravice nakon nezgodnog skoka u vodu, spasila teško povređenog mladića. Doplivala je do njega, izvukla ga na površinu i branila svima da mu priđu jer je kao medicinska sestra znala da će mu samo naškoditi. Njeno ime je Anđela Stojčev, ima 22 godine. Živi u Aleksincu i nema posao.  Srbija nije zaboravila ni herojstvo mladog policajca Borislava Zorića iz Novog Sada koji je rizikujući svoj život spasao bebu od pomahnitalog oca koji je pretio da će se baciti sa terase na drugom spratu. Neki su rekli da je samo radio svoj posao, ali rade ga i drugi pa se kad je gusto malko sklone u stranu. Pominjući ove svetionike čoveštva činim nepravdu prema mnogima čija dela takođe zavređuju pažnju javnosti ali za njih nismo čuli.   Zato je veoma važno da što više ističemo bar one koje znamo, da bi i oni neznani u kojima zri seme dobrote dobili motiv da iz tog semena razviju plod sopstvene plemenitosti i rašire ga dalje. Ljudi smo, zar ne? Dobro jutro!
3
(Foto: beforeitsnews.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s