Ustanak (9. septembar – crtica)

piše: Vlada Todorović
CRTICA – pešački prelaz – čemu to služi?

U smiraj dana jedna baka je zakoračila na kolovoz i čeka da pređe ulicu. Pored nje veselo tutnje kamioni, autobusi, automobili. Prilično prometna ulica. Niko se ne zaustavlja da je propusti. I tako prolaze minuti. Pešački prelaz se nalazi dvadesetak metara dalje.

Zašto baka ne prošeta i pređe ulicu na propisno obeleženom mestu, nego uporno čeka svojih „pet minuta“ kada se rasčisti saobraćaj? Dok sam ja sve ovo ispričao, već je mogla da stigne do pešačkog prelaza i da ostavi prometnu beogradsku ulicu za sobom. Jedino što mi pada na pamet kao odgovor je da baka – ne žuri. Iako obično važi ona „preko preče, naokolo bliže“, možda to ovde nije slučaj. Ne mora na posao… pet, deset minuta gore-dole… neće da pobegne ni kuvanje ručka, ni spremanje stana, ni gledanje televizije.

Inače, ako mislite da sam sa štopericom u ruci pratio detaljan razvoj ove situacije – grdno se varate. Za razliku od bake – ja sam žurio. I uredno pretrčao ulicu van pešačkog prelaza.

3

(Foto: vukajlija.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s