Ustanak (10. septembar – crtica)

Piše: Dejan Grujić

 

 

Posle dugog razmišljanja, analiziranja i dugoročnog najavljivanja  odlučio sam: Od sutra neću ni vodu ni hleb da okusim.  Znam da je moja odluka veoma teška po sve organe mog ojađenog organizma, ali to je sve u korist zajedničke lepše budućnosti. Neću baš odmah da krenem sa izgladnjivanjem i dehidratacijom, jer sam odlučio da svoje vitalne organe pripremim na to ranije, sedam dana pre roka,  za svaki slučaj.  Imam opravdanja i zašto sve to  činim. Na primer, hleb mese sa aditivima na koje ja, kao prosečan građanin Srbije, polažem puno pravo prezrivog ignorisanja, jer godišnje bar pet kila te hemije dobrovoljno ubacim u svoj organizam. Voda je tek posebna priča. Pijem česmovaču tri nedelje mesečno. Onu jednu sedmicu dok mi još traje plata, posvetim flaširanoj u kojoj sada moram da lupom brojim mehuriće i minerale, a i na etiketi čitam iznose nekakvih kalcijuma, magnezijuma, soli, bikarbonata… Šta će meni to? Zar baš moram da se odreknem i vode i hleba? Meso ne jedem od kad su prodavali crkotine kao ćevape, mleko još od aflatoksin afere, jogurt od kako sam čuo da ga prave od uvoznog mleka u prahu, piletinu od kako sam gledao na kablovskoj da je puna antibiotika i hormona od kojih jačaju listovi i butine sa celulitom, zdravu hranu jer je jedu bledi i ne baš presrećni ljudi, a sve ostalo jer je sto odsto GMO, samo što ti nigde ne piše. Sve sam lepo zamislio, samo se plašim da ne prođem na kraju kao magarac u narodnoj priči. Njega je, sećate se, gazda učio da gladuje, i kad je magarac napokon naučio tu lekciju, majkao je. I meni se čini da nas uveliko uče da gladujemo, samo što mi to još nismo primetili. Pravimo se neveštim. Dobro jutro!

4(Foto: www.nspm.rs, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Jedno reagovanje na Ustanak (10. septembar – crtica)

  1. stefan32ristic kaže:

    Draga202-jko, Mogli ste sve da stavite u jedan mejl. Ovako, mi svakih 5 minuta stiže obaveštenje o novoj pošti, a ova pošta, složićete se i nije baš nova.. Veeeeeliki pozdrav… 😉

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s